Aangepaste filterelementen

Technische veranderingen in productieprocessen, zoals nieuwe fabricageprocessen, andere materialen of gewijzigde wettelijke voorschriften, brengen nieuwe eisen aan de ontstoffingstechnologie met zich mee. Wij ontwikkelen voor u innovatieve oplossingen voor nieuwe toepassingen.

Wilt u uw onderdelenbedrijf veiligstellen en geen standaard filterelement? Wij leveren uw individuele filterpatroon, filterplaat of filtercassette exclusief voor uw ontstoffingsinstallaties.

Vorm

De gegeven ruimtecondities vereisen een speciale geometrie van het stoffilterelement of wilt u een montagesysteem dat alleen bij uw filtersystemen past? We ontwikkelen het.

Filtermateriaal

Bij de keuze van het filtermedium houden we rekening met de eigenschappen van het te filteren stof, de bedrijfsomstandigheden ter plaatse en de vereiste mate van afscheiding. We ontwikkelen innovatieve filtermaterialen voor nieuwe toepassingen.

Speciale uitvoeringen

Wordt uw stoffilterelement gebruikt onder ongebruikelijke chemische omstandigheden of bent u op zoek naar een oplossing voor hogere bedrijfstemperaturen? Heeft u een stoffilterpatroon nodig dat is gecertificeerd als voedselveilig? Wij ontwikkelen voor u precies het filterelement dat volledig aan uw eisen voldoet.

Geselecteerde ontwikkelingen door R + B Filter

Wij ontwikkelen voor onze klanten filterelementen die aan alle eisen voldoen en de hoogste luchtzuiverheid garanderen. Onze geplooide radiaalfilterpatroon - perfect passend voor rookcabines - laat zien welke geometrische aanpassingen mogelijk zijn.

Filtermedia: Afgestemd op uw Toepassing

Het filtermateriaal is belangrijk voor de werking van het stofafzuigsysteem. Daarom passen we het filtermateriaal aan de eigenschappen van het stof aan. Onze filtermedia zijn gecertificeerd volgens DIN EN 60335-2-69 of DIN EN 1822.

Wij bieden u een breed scala aan verschillende media met de volgende apparatuur:

Vochtbestendig

dankzij impregnering of olie- en waterbestendige vezels

Versies voor ATEX

door geleidende coatings of geleidende vezels

Oppervlaktecoatings

Microporeuze coating, PTFE-membraan, nanovezels

temperatuurbestendigheid

Voor bedrijfstemperaturen tot 400 ° C

Hoogwaardige filterelementen + uitgebreid advies

R + B produceert sinds 1982 plisséfilterelementen voor tal van toepassingen in de ontstoffingstechniek. Met een ruim aanbod aan filterelementen in uitstekende kwaliteit en ruime ervaring R + B Filter Normen in de industrie.

OEM-partner

We zijn niet alleen een fabrikant van filterelementen, we zien onszelf als partners. We zoeken en ontwikkelen voor onze klanten individuele totaaloplossingen om de optimale werking van de stofafzuigsystemen te garanderen.

Kwaliteit gemaakt in Duitsland

Onze producten dragen met trots het "Made in Germany" -zegel, want bij ons ontmoet eersteklas techniek hoogwaardige afwerking. Omdat alleen premiumproducten zorgen voor echt schone lucht.

Vernieuwend

Wij waren de eerste fabrikant die de filtervouwplaat op de markt bracht. Tot op de dag van vandaag volgen een groot aantal innovatieve producten deze weg. Met onze eigen onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling werken we continu aan de implementatie van nieuwe filteroplossingen voor de toekomst.

Extra verzoek?

Bent u op zoek naar een oplossing voor een nieuw toepassingsgebied in ontstoffing of heeft u ongebruikelijke bedrijfsomstandigheden? Onze technici en ingenieurs ontwikkelen graag uw oplossing op maat!

Contact
R + B Filter GmbH

Bossingerstrae 34
74243 Langenbrettach-Langenbeutingen
Duitsland