Stofverwijdering en luchtfiltratie

Ons programma omvat een brede selectie vouwfilterpatronen, filterplaten en filtercassettes voor ontstoffing en luchtfiltratie.

Heet gas

Voor hogere bedrijfstemperaturen bieden wij robuuste filterpatronen waarvan de constructie en filtermedia zijn ontworpen voor temperaturen tot 400 ° C.

Olie- en emulsienevel

Voor het scheiden van vloeibare deeltjes bieden wij filterelementen aan met een meertraps filtermedium en een uitstekende scheidingsgraad.

Onze filtratieoplossingen in actie

R + B Filter biedt filtratieoplossingen voor tal van industriële toepassingen.

Vullen en mengen
Laden ontladen
3D druk
Emailleren
Ontbramen
Promoot producten
Casting
Laser- en plasmasnijden
Malen
Drug fabricage
Poedercoating
Rookafvoer
Recycling
Slijpen
Lassen
Zeven
Silo ontluchting
Droog
Inpakken
Zink- en vlamspray

Het overzicht is slechts een uittreksel uit ons serviceportfolio. Wij adviseren u graag persoonlijk.

Filterelementen voor uw branche

R + B Filter biedt oplossingen voor tal van toepassingen, bijvoorbeeld in de chemische industrie en farmacie, metaalverwerkende en verwerkende industrie, voedingsindustrie, hout- en kunststofverwerkende industrie en de productie en verwerking van pigmenten.

Additieve Vervaardiging

Additieve Vervaardiging

Additieve Vervaardiging

Bij de productie, het transport en de verwerking van poeders voor Additieve Vervaardiging voldoen de filterelementen van R + B Filter, die van onbrandbare materialen zijn gemaakt, aan de hoogste filtratie-eisen:

Filtermedia van HEPA-kwaliteit zorgen voor schone lucht in de werkruimte. Tegelijkertijd wordt voldaan aan de ATEX-eisen. De uitzonderlijke drukverschilstabiliteit van de filterelementen maakt lange bedrijfstijden van de printer mogelijk.

Chemie en farmacie

Chemie en farmacie

Chemie en farmacie

In de chemische en farmaceutische industrie zijn strikte eisen op het gebied van milieubescherming en arbeidsveiligheid van toepassing, en als ze worden nageleefd, filterelementen gecertificeerd door VO (EG) 1935 en US FDA R + B Filter Bescherm medewerkers tegen zeer effectieve stoffen en win waardevolle grondstoffen terug voor het productieproces.

Metaalbewerking en -verwerking

Metaalbewerking en -verwerking

Metaalbewerking en -verwerking

Bij het bewerken en bewerken van metalen ontstaan ​​veel verschillende emissies: van spanen tot stof en van rookgassen tot spuitbussen. Of het nu gaat om puntafzuiging of halventilatie: R + B Filter zorgen voor een effectieve bescherming voor alle medewerkers.

Kunststofindustrie

Kunststofindustrie

Kunststofindustrie

Bij de vervaardiging en verwerking van kunststoffen zoals Het slijpen van onderdelen of het transporteren van korrels zorgt bijvoorbeeld voor stof en slijtage. Met behulp van filterelementen geschikt voor ATEX-zones wordt de lucht op de werkplek en in het productieproces schoon gehouden.

Voedingsindustrie

Voedingsindustrie

Voedingsindustrie

De eisen aan hygiëne en kwaliteit zijn in deze branche erg hoog. Als voedselveilig gecertificeerde filterelementen volgens VO (EG) 1935 en US FDA, houden ze voedsel- en productieprocessen vrij van besmetting tijdens het wegen, mengen, vullen, bewaren en verpakken.

 

Insluiting

Insluiting

Insluiting

Push-push en push-pull filterpatronen beschermen mensen en producten tijdens de productie van zeer actieve stoffen in de farmaceutische en chemische industrie. Zij zorgen ervoor dat de filterpatronen in isolatoren zonder verontreiniging kunnen worden vervangen.

Pigmentproductie en -verwerking

Pigmentproductie en -verwerking

Pigmentproductie en -verwerking

Stofverwijdering bij productieprocessen zoals malen, zeven, drogen en transporteren van grondstoffen voor verf en cosmetica

R + B Filterelementen bieden efficiënte filtratieoplossingen - voor schone lucht.

Bouwmaterialenindustrie

Bouwmaterialenindustrie

Bouwmaterialenindustrie

Bij het malen, zeven en mengen van gesteente, het vullen van silo's of vrachtwagens, evenals het produceren van cement, filteren elementen uit R + B Filter de perfecte oplossing om de omgevingslucht schoon te houden.

Oppervlaktetechnologie

Oppervlaktetechnologie

Oppervlaktetechnologie

Het fijnste stof wordt tijdens het poedercoaten teruggevoerd naar het werkproces.

Bij het stralen van oppervlakken worden verschillende straalmiddelen gebruikt. Het filtermedium is aangepast aan de eigenschappen van het schuurmiddel.

Mijnindustrie

Mijnindustrie

Mijnindustrie

Afzuiging van gezondheidsbedreigende en zeer explosieve stoffen en rookgassen die ontstaan ​​bij de winning, het transport en de verwerking van minerale hulpbronnen.

Passende filterelementen voor alle ATEX-zones van R + B Filter worden hier gebruikt.

Luchtreiniger, Virussterilisator

Luchtreiniger, Virussterilisator

Luchtreiniger, Virussterilisator

De kamer leuchtreiniger OZONE LINE elimineert virussen, bacteriën, schimmelsporen, sigarettenrook en stof binnenshuis.

Houtbewerking en verwerking

Houtbewerking en verwerking

Houtbewerking en verwerking

Overal waar wordt geschaafd, gezaagd en geschuurd, vallen spanen. Er ontstaan ​​gevaarlijke, zelfs kankerverwekkende stoffen. Filterpatronen van R + B Filter beschermen de gezondheid van medewerkers en houden werkplekken schoon.

Filterelementen voor voedsel en farmaceutica

Apotheek

De hoogste zuiverheid is een must bij de productie van geneesmiddelen. Onze ontstoffingsoplossingen zorgen voor schone lucht en ondersteunen u bij het terugwinnen van uw grondstoffen.
Meer weten?

Voedingsindustrie

Kwaliteit en zuiverheid zijn wettelijk verplicht bij de productie en verwerking van voedsel. Onze ontstoffingsoplossingen ondersteunen u hierbij en zorgen voor schone lucht.
Meer weten?

Gemaakt volgens de strengste normen: onze filterelementen voldoen aan de strengste voorschriften van dit moment. Ze zijn veilig voor gebruik in de voedingsindustrie en farmaceutische producten. Ze zijn ook geschikt voor alle ATEX-zones.

De gebruikte componenten voldoen aan de volgende normen:

EG-VO 1935/2004
EU-VO 10/2011
Amerikaanse FDA-code 21 CFR
EG-VO 2023/2006

Je vragen?

Voel je vrij om ons te contacteren!

Of het nu gaat om een ​​vrijblijvende productaanvraag of een nieuwe oplossing, wij helpen u graag verder!

Contact
R + B Filter GmbH

Bossingerstrae 34
74243 Langenbrettach-Langenbeutingen
Duitsland