Onderzoek & Ontwikkeling

Technische ontwikkelingen en gewijzigde wettelijke eisen brengen nieuwe eisen aan de ontstoffingstechniek met betrekking tot luchtzuiverheid en stofeigenschappen. Daarom werken we continu aan nieuwe oplossingen voor schone lucht.

Verdere ontwikkelingen

We ontwikkelen productverbeteringen.

Samenwerkingen

Voor fundamenteel onderzoek werken wij nauw samen met onafhankelijke, externe instituten.

Individuele filterelementen

Onze ingenieurs ontwikkelen filterelementen met geometrieën en materialen die individueel zijn afgestemd op uw eisen.

Vernieuwend

Wij waren de eerste fabrikant die de filtervouwplaat op de markt bracht. Tot op de dag van vandaag volgen een groot aantal innovatieve producten deze weg. In het samenspel van onderzoek, ervaring en creativiteit werken we continu aan de implementatie van innovatieve oplossingen voor lucht- en stoffiltratie.

1991

Octrooi voor geplisseerde filterplaat

Met de ontwikkeling van de eerste geplisseerde filterplaat voor ontstoffingstechniek R + B Filter een innovatief product in een gecomprimeerd ontwerp met een veel groter filteroppervlak in vergelijking met filterzakken.

1990

Verdere ontwikkeling van cartridges

In de jaren negentig hebben we nieuwe soorten filterpatronen op de markt gebracht: onze Ecotex filterpatroon met bajonetsysteem maakt eenvoudige montage mogelijk door deze over 1990 ° C te draaien. De meercellige filterpatroon maakt stoffiltratie door 120 kamers mogelijk. De lange filterpatroon Plitex 2 wordt gebruikt als plissé vervanger voor filterslangen. Het wordt vastgeschroefd met een Rd 3000-schroefdraad.

2005

Groei

2005 was R + B Filter Productie opgericht in Vadodara, India om de Aziatische markten sneller te bedienen. In 2009 zijn we daar gestart met de productie van ontstoffingsfilterpatronen. Ook in Duitsland groeien we, daarom zijn de gebouwen in Langenbrettach in 2020 uitgebreid.

Contact
R + B Filter GmbH

Bossingerstrae 34
74243 Langenbrettach-Langenbeutingen
Duitsland